sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Se mistä kaikki sai alkunsa

Tänään päätin toteuttaa ajatuksen joka on kutitellut takaraivossa jo jonkun aikaa; oman blogin perustaminen. Aiheeksi valikoitui se mikä on puhuttanut hoitajien keskuudessa ihan ammattimme syntymästä asti- millainen hoitajan kuuluisi olla, saako hoitajalla olla tunteita ja miten hoitajan tulisi pitää työ ja arki erossa toisistaan. Onko olemassa vihaista hoitajaa? Entä turhautunutta?

Salassapitovelvollisuutta ja täydellistä nimettömyyttä noudattaen aion nyt jakaa kaiken sen, mitä hoitajan työhön kuuluu, miltä hoitajasta tuntuu ja mikä saa ihmisen kestämään ympärillä vellovan surun, menetyksen ja inhon keskellä. Hoitajan ammatti on mielestäni äärimmäisen antoisa, opettava ja ihmisläheinen työ enkä vaihtaisi sitä koskaan mihinkään, joten nimimerkkiäni NegativeNurse ei tule käsittää väärin, en usko, että kukaan tätä työtä tekisi ellei siitä pitäisi (ei ainakaan kovin kauaa). Hoitajan ammatissa kohtaa kuitenkin jatkuvasti erilaisia ihmisiä joiden arvostus tätä työtä kohtaan vaihtelee laidasta laitaan, ja tuntuu, että ammattiamme pidetään joko helppona tai sitten meitä pidetään niin tunteettomina että kykenemme tähän. Turha luulo. Ja ne luulot haluan viedä pois kaikilta joilla niitä vielä on. En kykenisi sormilla laskemaan kuinka monta kertaa inhimillisyyteni on saanut minut itkemään työpaikalla, tai sen sijaan tuonut kurkkuuni oksennusrefleksin.
Se mitä haluan tästä blogista saada irti itselleni, on tietynlainen avautuminen, nimettömyyden turvin suoraan puhuminen ja asioiden purkaminen. Sen sijaan mitä haluan opettaa/antaa lukijoille tämän avulla on näkemys siihen mitä hoitajan ammatti oikeasti on ja kannustaa muita hoitajia olemaan suorasanaisia, avoimia ja rehellisiä ammatistamme puhuttaessa. Mitä turhaan kaunistelemaan vaipan vaihtamista saatikka kuolevan ihmisen pesemistä kun siinä ei oikeastaan ole mitään kaunista? Miksi pitäisi aina olla niin positiivinen ja ammatissamme ei saisi olla mitään mikä meitä oksettaisi, ahdistaisi tai masentaisi. Niitä asioita on ja paljon, ja niistä pitää myös voida puhua! Jollei kasvotusten kenenkään kanssa niin paperille. Guarantee it's worth it.
Huomiseen- jaksamista niille jotka valvovat muiden unia!

-Nn-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti